Yhteystiedot

Katja Mehtälä
Mehtäläntie 204
85500 Nivala
0400-806549

talvihevonen@hotmail.fi

Uusimmat kuvat

Satunnainen kuva

Kapina-talli

Tallimme on erikoistunut suomenhevosiin, joita löytyy ratsastustuntikäytössä niin ponikokoisia suomenpienhevosia sekä isompia aina 170cm korkeudeltaan oleviin tuntiratsuihin.

Käytössä on myös shetlanninponiruunat sekä 1 lämminveriratsuhevonen (malopolski). 

Tunnit ovat aina ohjattuja. Opetuksesta vastaa talliyrittäjä Katja Mehtälä.

Katja on oppisopimuksen kautta käynyt hevostenhoitajaksi, joista teoriajaksot opiskeltu Kiuruvedellä. Tämän jälkeen kävi ½vuotta kestäneen ratsastuksenohjauksen jatkolinjan Kiuruvedellä vuosina -94-95. Ratsastustallilla työskentelyn jälkeen tuli suoritettua myös 3kk kestänyt hevosmetsurikoulutus Kurun Metsäoppilaitoksessa. Tämän jälkeen vuosi vierähti Muurasjärvellä Kaipaala-tallilla ravihevosia valmentaen ja hoitaen. Tuolloin tuli käytyä myös C-ajolupakoulutus. Toiselta ammatiltaan Katja on floristi, jota työtä on tullut tehtyä useamman vuoden ajan. Katja valmistui myös EASEL-ohjaajaksi syksyllä 2014.

Tallillamme kasvatetaan suomenhevosia, joista osa on myynnissä. Jalostuksessa käytetään ravi-, ratsu sekä pienhevostammoja. Pyrimme toiminnallamme lisäämään suomenhevosen tunnettavuutta myös lastenkin hevosena sekä monikäyttöhevosena.

Tallillemme on tehty turvallisuustarkastus syksyllä 2012. Turvallisuusasiakirja ja muut tärkeät tiedotteet löytyvät tallin ilmoitustaululta ja varustehuoneesta.

Tallilla pidettiin paloharjoitukset yhdessä Jokilaaksojen pelastuslaitoksen kanssa syksyllä 2013.

Tallimme tilat täyttävät uudet vuonna 2014 voimaan astuvat eläinsuojelumääräykset.

Tallillamme pidettäviin valmennuksiin voit myös vuokrata hevostamme.

Tallin ulkopuoliseen toimintaan emme vuokraa hevosiamme.