Tallin säännöt

 

Tallillamme käytämme aina kypärää ratsastaessa, asiakasajossa ja varsoja kouluttaessa.

Suosittelemme turvaliivin käyttöä ratsastaessa. Junioriratsastajilla turvaliivi pakollinen estetunneilla.

Tallialueella tupakointi kielletty. Huomioi tässä junioriratsastajat.

Talli- ja ratsastusalueilla päihteiden vaikutuksen alaisena esiintyminen ehdottomasti kielletty. Talliyrittäjällä oikeus päättää ratsastuksesta tms, jos henkilö vaikuttaa olevan päihteiden vaikutuksen alainen. Huomioi myös vahvat lääkkeet.

Jos huomaat päihteiden vaikutuksenalaisena olevan ihmisen tallialueella, ilmoitathan siitä yrittäjälle tai vastuuhenkilölle.

Tallialueella ylimääräinen juokseminen, kiljuminen, huutaminen kielletty. Vältäthän häiritsevää käytöstä.

Hevos- ja ponitarhoihin meno ehdottomasti kielletty ilman omistajan erillistä lupaa. Pihattotarhasta ei saa hakea ilman lupaa hevosia. Alle 16v pihattotarhaan meno ehdottomasti kielletty!

Hevosten ruokkiminen kielletty ilman lupaa. Huomioithan, että osa hevosista voivat olla kaviokuumeherkkää rotua tms.

Lastenvaunujen/rattaiden tuonti kielletty talliin ja hevostenkuljetusalueille turvallisuussyistä.

Vältä sateenvarjoja ratsastuskentän vieressä.

Parkkeeraa autosi mahdollisuuksien mukaan talliyrittäjien talon parkkipaikalle. Talli ei korvaa asiattomasti parkkeeratun auton vahinkoja. Ethän parkkeeraa tallin eteen. Pihalla on ajoittain ruuhkaa ratsastustuntiaikaan, renkaidenvaihtoaikaan ja maatilan peltotöiden aikaan. Voit kysyä myös mihin kannattaa parkkeerata. Ethän parkkeeraa hevosten ajoreitin eteen.

Pienten lasten kanssa tullessa olet vastuussa lapsistasi, joten talli pyytää huolellisuutta lasten peräänkatsomiseen. Vältä pienten lasten kanssa tallikäytävillä oloa, jos tallissa liikutellaan hevosia.

Tutustu halutessasi tallin turvallisuussuunnitelmaan tallilla olevasta kansiosta sekä pelastautumisreiteistä ym. ohjeista, jotka löytyvät tallin seinältä.