Ohjeita ratsastamaan tullessa

Pukeutuminen:

Ratsastusjalkineet tai muut kannalliset kengät (kumisaappaat, kuomat)

Hanskat, joissa pitoa (näppylähanskat, nahkakäsineet tms.). Villasormikkaat ilman näppylöitä liukkaat, eivätkä sovellu hyvin ratsastukseen.

Housut mielellään pitävää kangasta. Liukaspintaisilla putoaa herkemmin. Joustava materiaali hyvä.

Kypärän alle sopiva päähine talvella hyvä. Kypärälakki tai ohut pipo, tuubihuivi. Tupsut pipossa painavat ikävästi.

Huivit ja heijastimet takin alle tai taskuun. Esteillä ei miel. hupullisia vaatteita ja pitkät hiukset miel. kiinni letille tms.

Kännykkä äänettömälle tai jätä autoon tai talliin. Katja voi halutessasi kuvata tunnin päätteeksi kännylläsi, jos osaa...

Ethän ratsasta purukumi suussa.

Jos käyt paljon muilla talleilla samoissa asusteissa, puhdista varusteet ennen meille tuloa sekä jalkineet. Tee samoin myös mellä vierailtuasi, jotta emme levittäisi tarttuvia hevostauteja tallilta toiselle. Jos tiedät vierailleesi tallilla, jolla jotain vakavaa tarttuvaa tautia ollut, vältä meille tuloa (pääntauti, hevosinfluenssa ym.), jos et voi desinfioida varusteitasi.

Tallialueella ei juosta, huudeta (poikkeus vaaratilanteen ehkäisy).

Hevosille saa tuoda makupaloja, mutta kysythän luvan niiden antamiseen. Ratsastuksen jälkeen voimme palkita hevosta (porkkana, kuiva ruisleipä tms). Huomioithan, että ponit ja osa suomenhevosista ovat erityisruokavaliolla ja niille esim. leipä voi olla huonosta. Porkkana terveellistä.

Meillä on eri-ikäisiä hevosia ja eri koulutusvaiheessa olevia hevosia. Huomioithan sen, jos on katsojia tulossa sateenvarjojen tai lastenvaunujen kanssa. Tavan ratsastustunnin aikana Katja voi joutua poistamaan kentän laidalta hevosia mahd. pelottavat asiat turvallisuuden vuoksi.

Ilmoitathan, jos olet raskaana. Me emme käsittele hevosia, emmekä ratsasta hevosilla raskaana ollessa. Uusi elämänalku on ainutkertainen ihme ja sen vuoksi emme ota raskaanaolon vuoksi mitään riskejä. Halutessasi kysy Katjalta lisää asiasta.

Kerro mahdollisista sairauksistasi sekä esim. ratsastuspelostasi jo tuntia varatessasi.

Muistathan kysyä aina epävarmoissa tilanteissa Katjala ohjeita.