Ratsastustuntiohjeita

Tuntivaraukset

-Voit varata tuntisi soittamalla tai tekstiviestillä. Sähköpostitse ei tuntivarauksia, koska varaukset eivät pyöri reaaliajassa. Jos en ehdi vastaamaan, pyrin soittamaan jossain vaiheessa päivää tai seuraavana päivänä takaisinpäin. Soita uudelleen, jos linja väittää jotain muuta. Olen ajoittain paikoissa, joissa ei puhelinyhteys toimi. Tekstiviestillä varatessa varaudu vuorokauden vastausaikaan. Olen usein tunteja pitämässä ja teen iltatallin tuntien perään, joten vastailen seuraavana päivänä tekstiviestikyselyihin. Paras aika tuntivarauksille on arkisin 9-14 väli.

Tekstiviesteihin laita AINA nimesi mukaan!

Tuntiperuutukset

-Peruuta tuntisi mahd. hyvissä ajoin. Huomioithan, että myöhään peruuttaessasi viet mahdollisesti joltakin ratsastajalta paikan, jokaolisi halunnut tulla, mutta ei ollut tilaa tai sopivaa hevosta.

-Tuntiperuutukset edellisen vuorokauden aikana tai sairastapauksissa iltatuntien peruutukset samana päivänä klo 1o.oo mennessä.

-Jos sää on mielestäsi huono ratsastukseen, voit perua tuntisi edellisenä päivänä.

-Talli peruuttaa tunnit ukkosen, voimakkaan myrskytuulen tai kovan pakkasen takia. Tallilla on oikeus perua tunnit myös tarpeen vaatiessa sairastumisen tai turvallisuuden takia (kentän kunto).

Varmista onko tuntisi sääolosuhteiden ollessa epäilyttävät.

Ratsastustunnille tulo

-Saavu tunnille hyvissä ajoin ennen tunnin alkua (2o-3o min), jotta ehdit varustaa ja harjata tuntihevosesi. Talli pyrkii ottaamaan hevoset valmiiksi karsinoihin, mutta aina ei näin ole ehditty tehdä.

-Kerro tuntia varatessasi, jos et saa varustettua hevosta itse. Talli pyrkii huolehtimaan siitä puolestasi. Huomioithan, että tallilla pyritään ajoittain järjestämään kursseja varustamis ja hoito-opetteluun.

-Huolehdi itsesi valmiiksi (hanskat, kypärä päälle, huivit pois) hyvissä ajoin ennen tunnin alkua.

-Huolehdi hevonen kentän reunalle odottamaan tunnin vaihtumista. Pyydä apua tarvittaessa.

Huom! Ratsastustunnit alkavat ja päättyvät tasatunnein. Huolehdi aikataulussa pysymisestä.

Vanhemmat huomioikaa, että ratsastustuntia varatessa tuotte lapsenne hyissä ajoin tallille, jotta he ehtivät varustamaan hevosen. Ratsastustunnit saattavat olla myöhässä ajoittain, joten huomioittehan riittävästi aikaa tunnin päättymisen jälkeenkin.

Ratsastajat huolehtivat itse ratsastettavien hevostensa varusteet pois päältä, kuolainten pesun, varusteet paikalleen sekä hevosen harjauksen, mahd. loimittamisen ja jalkojen hoidon tunnin jälkeen. Kysy lisäohjeet Katjalta. Pyydä apua tarvittaessa. Varaathan näihin toimenpiteisiin riittävästi aikaa.

Jos olet raskaana, emme valitettavasti voi ottaa sinua ratsastamaan tai muuhunkaan hevosen kanssa tapahtuvaan toimintaan. Halutessasi voit kuitenkin osallistua kurssien teoriaosuuksille eri hintaan ja muuhun toimintaan jossa ei toimita hevosen kanssa. Tämä koskee myös raskauden alkuvaiheessa olevia ja on ainoastaan tulevan äidin ja lapsen turvallisuuden turvaamiseksi. Voit halutessasi kysyä tästä lisäohjeistusta Katjalta.